Køb dit nye lastbilbatteri af BESKO

Har du én gang oplevet et batteri, der svigtede, går du sikkert gerne langt for at undgå det igen. En af de bedste måder at sikre dig mod flade batterier er at vælge et batteri i en god kvalitet, som er udvalgt ud fra dine specifikke behov. Et lastbilbatteri er nemlig ikke bare et lastbilbatteri. Det fås i mange varianter, og der er stor forskel på fordele og ulemper ved de forskellige typer, størrelser og producenter.

Kravene til lastbilbatterier er også nogle andre i dag, end de var for bare få år siden. Der er langt flere strømslugende funktioner i en lastbil i dag, såsom klimaanlæg og automatisk start/stop-funktion, ligesom der bliver længere og længere mellem stederne, du må holde i tomgang. Det stiller krav til kvalitet såvel som kapacitet.

I BESKO forhandler vi en bred vifte lastbilbatterier med forskellige egenskaber og kapaciteter – og vi hjælper dig gerne i retning af det rette valg til at dække dine behov.

Ting, du skal tænke over inden

Der er mange faktorer, du bør overveje, inden du køber et nyt 12v lastbilbatteri – ellers måske er det nærmere dine behov, du bør identificere i første omgang. Er det en lastbil, der kører langtur, eller kører den rundt i Danmark i kontortiden? Kører lastbilen næsten udelukkende motorvej, eller er der hårdt terræn fra tid til anden? Det har alt sammen indflydelse på de krav, dit batteri skal kunne leve op til.

For eksempel; hvis du har overnatning i lastbilen, bør batteriet naturligvis kunne holde til at varme eller køle kabinen, så chaufføren kan få en ordentlig søvn. Det afstemmer du ved at vælge et med en passende kapacitet. Kører lastbilen tilpas langt syd- eller nordpå, skal kulden også indtænkes. Batterier leverer ikke nær så godt under lave temperaturer, og hård frost kræver mere af batteriet.

De fleste batterier kan fint tåle motorvejs- og bykørsel, mens hårdt terræn stiller nogle andre krav til kvaliteten, og derfor bør du tilpasse dit køb efter et, der kan tåle vibrationerne, hvis du eksempelvis kører på byggepladser. Endelig bør du sikre, at batteriet har den rette kapacitet, hvis du har start/stop-funktion på lastbilen.

Vælg et AGM-batteri til din lastvogn

Vi vil næsten altid anbefale et AGM-batteri til livet på landevejene. AGM står for Absorbent Glass Matt, eller absorberende glasmåtte, og konstruktionen går kort og godt ud på at bruge en form for glasuld i batteriet, så syrevæskerne ikke flyder frit. Det betyder blandt andet mindre modstand og en lang række andre teknikaliteter. For dig som bruger har teknologien dog en lang række meget klare og konkrete fordele.

AGM-batterier har længere levetid, og de lader hurtigere op end de klassiske. De har en langt større kapacitet og er det oplagte valg, når du har start/stop-funktion, opvarmning og underholdning at have i mente. Der er ingen syrespild fra batteriet, det kan fint klare vibrationer, og der er ingen vedligehold i løbet af levetiden.

Den eneste ulempe er, at det er dyrere i anskaffelse – men de penge tjener sig hurtigt hjem i levetid, komfort og besparelser på bøvl.

Reservedele og tilbehør

Vi kender dine behov – og vi har dit nye batteri

Kontakt os, hvis du er på jagt efter et nyt lastbilbatteri. Vores dygtige team hjælper dig gerne i retning af et batteri, der passer til lige netop dit behov – selvom vi mener, at det i ni ud af 10 tilfælde vil dreje sig om et AGM-batteri fra en kvalitetsproducent.

Vi har nemlig i mere end 40 år hjulpet den tunge del af logistikbranchen med at bevare gnisten, og vi ved, hvilke krav livet på landevejene stiller til kvaliteten.

Stik os et kald, send os en mail, eller kig forbi webshoppen. Du er også velkommen til at køre forbi en af vores syv afdelinger i Greve, Odense, Padborg, Kolding, Aarhus, Herning eller Aalborg. Vi ligger lige langs motorvejen.

Ansættelse-hos-Besko