Hold dig varm om vinteren med AGM batterier

Vinteren er kommet til Danmark, hvilket betyder kolde og fugtige dage. Her bliver der skruet ekstra op for varmen, både under kørslen men også i pauserne, når lastbilen står stille. Vinterperioden belaster batteriet når kabinen skal holdes varm under pauserne, og samtidig sikrer at motoren starter igen.

Hvad betyder det kolde vejr for batteriet?

Kravet til lastbilers batteri har ændret sig meget de seneste år. Der er mere komfort i kabinen, der er ofte flere overnatninger, og der er mere og mere elektronisk udstyr, der bruger strøm. Kapaciteten af batteriet afhænger også at temperaturen, og her er batteriet på overarbejde i de kolde måneder. Jo lavere temperatur, jo flere kræfter skal batteriet bruge på at starte motoren.

Derfor skal du købe et AGM batteri

Anders Johannson fra Anders Johansson Åkeri AB, som leverer varer over hele Sverige, fortæller om fordelene ved at bruge AGM-batteriet fra VARTA.

”AGM er som et kraftværk i vores lastbiler. Især om vinteren kan det blive rigtig koldt, når vi holder vores hvilepause i lastbilen. Vores integrerede varmesystemer gør pauserne meget mere behagelige for os. Varmesystemerne kræver meget energi, derfor holder vi motoren i gang for at genoplade batteriet”.

”Det kræver jo brændstof at holde lastbilen kørende. Derfor plejede vi altid at slukke for varmeapparatet under vores hvilepauser, når vi havde varmet kabinen op – i tilfælde af at motoren ikke vil starte. Det resulterede i at vi vågnede et par timer senere, fordi vi frøs. Med det nye AGM-batteri, skal jeg ikke længere bekymrer mig om dette” siger Anders Johannson.

Udfordringerne ved batterier

Når du parkerer om natten, bruger varmeapparatet strøm til at holde kabinen varm. Nogle gange har lastbilen problemer med at starte igen.

Med AGM kan chauffører bruge varmeapparatet hele natten, velvidende at lastbilen starter dagen efter uden problemer.

Med AGM:

  • Opladning er ikke nødvendig
  • Forventet levetid: ca. 2 år og længere
  • Kan kører op til 12 timer

Hold dig varm hele vinteren

Du kan købe TUCK AGM batteri fra VARTA (710901120E652) på Beskoonline, som holder dig varm hele vinteren, og sikrer at motoren ikke slår ud. Batteriet har et længere cyklusliv sammenlignet med almindelige batterier. Med AGM-batterier kan du holde dig varm hele natten og starte motoren ubesværet dagen efter.

Se mere på vores webshop Beskoonline.dk