Airsave – automatisk dæktryksovervågning

Et korrekt dæktryk på din trailer kan være afgørende for, at gods og chauffør når sikkert frem. Længere er den ikke. Med Airsave fra BPW er du sikret, at din lastbil altid kører med det korrekte dæktryk. Airsave er en teknologi, som leverer både dækovervågning og automatisk dæktryk-regulering på farten.

Airsave er monteret med luftslanger på ventilerne via hjulenes nav, og slangerne er så tilsluttet en trykluftkompressor. Du indstiller det ønskede dæktryk på din trailer, og herefter sørger Airsave for at holde trykket. Derfor behøver du ikke længere bekymre digom dæktrykket – med mindre Airsave giver dig en advarsel.

Med en automatisk måling af dæktryk får du nemlig også advarsler, hvis dæktrykket falder markant. Derfor har du mulighed for at håndtere punkteringer på tankstationer frem for i nødsporet.

Airsave er et populært produkt over hele verden, og det forstår vi godt – her er nemlig lutter af fordele at høste.

Du får flere fordele med AirSave

Med BPW AirSave bliver dit køretøjs dæktryk reguleret automatisk.

  • Korrekt dæktryk
  • Brændstofbesparelse
  • Reducering af CO2
  • Best mulige vejgreb – det er godt for din sikkerhed

Læs mere om AirSave på BPW.de

BPW AirSave

Effektivt

Dæktrykket overvåges konstant og justeres automatisk til det ønskede niveau.

Sikkerhed

Kontinuerlig overvågning af dæktrykket reducerer risikoen for ulykker betydeligt. Desuden undgås nedetid.

Lav vedligeholdelse

BPW AirSave monteres direkte på akslerne fra fabrikken og kræver kun et par enkle trin som en del af den årlige vedligeholdelse

Se hvordan AirSave fungerer

Med AirSave bliver dæktrykket reguleret under kørsel, og du får en advarsel hvis der opstår skader på en af dækkene.

Førerhus til lastbil

Farerne ved forkert dæktryk

Konsekvenserne ved for lavt dæktryk kan være alt fra frustrerende til direkte fatale, og det er bestemt ikke for sjov, at man i logistikbranchen bruger så mange kræfter på at sikre et korrekt tryk. Et af de helt store problemer med lavt dæktryk skyldes, at dækkenes sidevægge bliver for bløde, og det kan have nogle meget uheldige konsekvenser.

I den værre ende af skalaen risikerer du blandt andet dæk-eksplosioner, dårligere bremselængde, dårligere manøvrerbarhed og større risiko for aquaplaning. Risici, som kan have enorme følger med en tungt læsset lastbil. I den mindre dramatiske ende af skalaen har vi ekstra – og ujævnt – slid af dækkene og ikke mindst flere punkteringer og mere nede-tid i driften.

Fordelene ved Airsave

Større sikkerhed, bedre driftsøkonomi og mindre CO2-udledning er som nævnt overskrifterne, når det kommer til Airsaves fordele. Går vi lidt ned i detaljen, kan vi komme punkterne lidt nærmere.

Airsave minimerer risikoen for, at dine dæk eksploderer på motorvejen. Teknologien sørger også for, at du hele tiden har de optimale forudsætninger for at kunne bremse, svinge og trygt passere større vandmængder på kørebanen. Du har også mulighed for at undgå hjulskifte i nødsporet, mens trafikken blæser forbi.

Ser vi på driftsfordelene, får du længere levetid i dækkene, og du får mulighed for at planlægge dækskifte, så det passer bedre ind i din kalender. Airsave er også i sig selv et meget robust produkt med lav vedligeholdelsesgrad, ligesom Airsave nemt kan integreres i dit idem telematics -system.

Besparelsen på CO2-udledning er også til at føle på, og vi skal nok indstille os på, at vi som branche kommer til at levere alle de reduktioner, vi kan.

Endelig er Airsave skabt med montage for øje. Enheden leveres nemlig samlet, og den er meget let at montere og ikke mindst servicere. AirSave er dog et produkt, der ikke kan eftermonteres

Airsave er et af de produkter, vi virkelig anbefaler vores kunder – for tallene taler for sig selv.

Et regnestykke, der går op i en højere enhed

Airsave er et fantastisk produkt, som øger komforten og sikkerheden, og alene dét ville i mange tilfælde være en merudgift værd. Men selv på den ret korte bane kan Airsave være en rigtig god investering.

Teknologien giver nemlig så mange fordele, at regnestykket meget hurtigt går i plus, og i mange tilfælde vil tilbagebetalingstiden ligge på omtrent et år, når vi ser på besparelserne.

BPW har selv opstillet følgende udregning for besparelse ved 120.000 km årligt og 10 procents trykafvigelse – og under tyske forhold.

– Vedligeholdelsesomkostninger: 439 € (ca. 3.300 DKK)

– Brændstofbesparelser: 330 € (ca. 2.500 DKK)

– Dækbesparelser: 121 € (ca. 900 DKK)

Endelig kan du regne med en CO2-besparelse på 655 kg/årligt.

Du kan læse mere om de mange besparelser her.

Hvis du taler med en af vores eksperter, kan vi komme nærmere din konkrete business case for investeringen.

BESKO – en del af BPW Gruppen

I BESKO har vi årtiers erfaring fra den tunge del af transportsektoren, og vi har et indgående produkt- og branchekendskab. Vi kender de særlige vilkår, som hersker på landevejene og i logistikbranchen, og vi målretter altid vores rådgivning ud fra dine specifikke behov.

Vi har været en del af BPW Gruppen i mere end 25 år, og derfor kan vi også tilbyde de omfattende garantier og servicekontrakter, som BPW er kendt for. Vi har også mulighed for at trække på den meget store viden, som BPW Gruppen har opbygget i de seneste godt 125 år.

Vores kompetente medarbejderteam sidder klar til at hjælpe dig godt videre. Kontakt os på telefon eller mail, hvis du vil mere om dine muligheder.

Ansættelse-hos-Besko