HENGST - luftfilter til din lastbil

Luftfilter – Derfor et det vigtigt for lastbilen

Luftfilteret i lastbilen er trods sin lille størrelse med til at spille en stor og afgørende rolle for, at lastbilen kører, som den skal. Vil du vide mere om, hvorfor det giver så god mening at holde øje med, om luftfilteret i lastbilen fungerer optimalt, så gør vi dig klogere på emnet nedenfor.

Motoren i lastbiler såvel som i biler har brug for ren luft for at fungere optimalt. Hvis der er fremmede partikler i cylindrene, så kan det medføre, at hele eller dele af motoren sætter ud. For at undgå at dette sker, tages et luftfilter i brug. Når motoren arbejder, så suger den en masse luft til sig, som er fyldt med støv og andre partikler. Luftfilteret har her til formål at filtrere disse komponenter fra, så det kun er ren luft, der kommer ind i motoren. Et luftfilter til lastbil er en forholdsvis lille investering sammenlignet med en motor, der er sat ud af funktion. Det er derfor ikke kun vigtigt at have et luftfilter i lastbilen, men også at udskifte det med jævne mellemrum, så støv og skidt ikke trænger ind og skader motoren.

Luftfilterets funktioner

Luftfilteret i lastbilen har op til flere vigtige funktioner. Kort sagt er luftfilteret med til at:
• Rense den luft, der bliver suget ind af motoren
• Beskytte motoren mod fremmede partikler
• Sikre, at motoren yder optimalt

Det er derfor afgørende, at luftfilteret i lastbilen virker, hvis motoren skal beskyttes bedst muligt. Og der er ingen tvivl om, at et luftfilter er langt billigere at skifte, end motoren. Et defekt luftfilter kan resultere i et højere brændstofforbrug, så der er god grund til at tjekke luftfilteret i lastbilen med jævne mellemrum, og når behovet opstår at udskifte det med et luftfilter i god kvalitet.

Typer af luftfiltre
Uanset brændstoftype er luftfilteret en vigtig komponent, som er med til at sørge for, at motoren kun får ren luft uden støv, sandkorn og andre partikler. Der kan være forskel på luftfiltre til lastbiler i forhold til trådstørrelse, ligesom de kan have forskellig kapacitet, når det kommer til luftgennemstrømningen.
Luftfiltre til lastbiler bliver typisk opdelt i to hovedtyper, og det handler om det materiale, de er fremstillet af. Den ene type er af papir, som er effektivt i forhold til filtrering af små partikler, men ikke den mikroskopiske slags. Den anden type luftfiltre til lastbiler er syntetiske, og med indholdet af mikrofibre fungerer de mere effektivt i filtreringen af de helt mikroskopiske partikler.

Hvornår skal jeg skifte luftfilteret i lastbilen?
Luftfilteret i lastbilen er afgørende for, at motoren fungerer optimalt, og det er derfor vigtigt at udskifte det gamle luftfilter i lastbilen med et nyt fra tid til anden, så du er sikker på, at det fortsat virker, som det skal. En tommelfingerregel for udskiftning af luftfilter på en lastbil går på, at det skal skiftet hvert andet år. Hvis lastbilen ofte kører på støvede veje eller i sand, så kan det være nødvendigt med en udskiftning tidligere.
Tidligere ville man blot rengøre filteret, men det er ikke muligt at rense selve materialet ordentligt i dybden, og det anbefales derfor at udskifte filteret, når det begynder at se snavset ud. Du kan derfor med fordel tage et grundigt kig på filteret i lastbilen med jævne mellemrum og derved vurdere, om det har brug for at blive skiftet.

Nogle klare tegn på defekter på luftfilteret i lastbilen er ustabil motorgang. Det er derfor en god ide at være opmærksom på dette, hvis du vil sikre dig, at luftfilteret i lastbilen fungerer optimalt, så støv og skidt fortsat holdes væk fra motoren.

Bedste luftfilter til lastbiler
Der hersker ikke nogen tvivl om, at kvalitet hænger sammen med holdbarheden, når det kommer til luftfiltre til lastbiler. Vil du gerne kunne tilbyde dine kunder et luftfilter, som beskytter motoren bedst muligt, og som ikke skal udskiftes lige så hyppigt, så kan du med fordel gå efter luftfiltre i god kvalitet.
Hos BESKO forhandler vi luftfiltre fra HENGST, som har mere end 50 års erfaring med produktion af luftfiltre til lastbiler, og som er kendt for netop deres høje kvalitet. HENGST er blevet tildelt flere priser gennem tiden for netop deres kvalitet. HENGST luftfiltre beskytter både motoren og de elektroniske konstruktionsdele, idet den renser indsugningsluften effektivt. Vælger du et luftfilter til lastbil fra HENGST, så kan du samtidig være sikker på, at det sørger for en optimal brændstof-luft-blanding, som er med til at sikre den bedst mulige forbrænding. HENGST har et gennemgående fokus på at opnå maksimal ydeevne, hvilket selvsagt kommer slutbrugeren til gavn. HENGST luftfiltre er desuden lavet med flammehæmmende filtre, som forhindrer flyvende gnister i at starte motorbrande. Med et HENGST luftfilter kan du derfor tilbyde et sikkert valg til dine kunder.

Når du som mekaniker monterer et HENGST luftfilter, så er det med til at beskytte motoren bedst muligt. Samtidig kommer det med lave installations- og vedligeholdelsesomkostninger. Der er med andre ord mange gode grunde til at vælge et HENGST luftfilter, når det er blevet tid til at skifte luftfilteret i lastbilen.

Hvilket luftfilter til lastbil skal jeg vælge?
Når du skal vælge luftfilter til lastbil, så er det først og fremmest vigtigt, at luftfilteret passer til den pågældende model. Hos BESKO forhandler vi forskellige typer af luftfiltre fra HENGST til lastbiler.
Vi står klar til at hjælpe med at finde det helt rette luftfilter til din lastbil, hvis du skulle få brug for det.

Vi tilbyder også olie-, brændstoffilter m.m. fra HENGST hos BESKO. Du kan se dem alle på BeskoOnline.dk

HENGST - mere end 50 års erfaring

Vil du gerne kunne tilbyde dine kunder et luftfilter, som beskytter motoren bedst muligt, og som ikke skal udskiftes lige så hyppigt, så kan du med fordel gå efter luftfiltre i god kvalitet.

Hos BESKO forhandler vi luftfiltre fra HENGST, som har mere end 50 års erfaring med produktion af luftfiltre til lastbiler, og som er kendt for netop deres høje kvalitet. HENGST er blevet tildelt flere priser gennem tiden for netop deres kvalitet. HENGST luftfiltre beskytter både motoren og de elektroniske konstruktionsdele, idet den renser indsugningsluften effektivt.