Lad din dækmaskine tage det tunge slæb

Mekanikerarbejdet i den tunge del af transportsektoren er – ja, tungt. Dæk- og hjulskifte er nogle af de opgaver, som har potentiale til at byde på de tungeste løft og største kraftanstrengelser, og derfor er velkørende dækmaskiner en fuldkommen uundværlig genstand i mange lastbilværksteder.

I dag er dækmaskiner blevet ret avancerede, og der findes et bredt udvalg tilpasset forskellige behov og anvendelsesmuligheder. Overvejer du at investere i et nyt dækapparat, bør du lade dit behov være afgørende for valget. Der er nemlig stor forskel på de forskellige slags, og der kan være store besparelser at hente – selv på dyrere dækskiftere.

 

Find den rette størrelse

Noget af det første, du bør se på, er de hjulstørrelser, du typisk har behov for at skifte. Opspændingskapaciteten – altså den maksimale størrelse, hjulene må have – har betydning for både brug og pris, og skal du skifte dæk på almindelige busser og lastbiler, rækker en mindre dækskifter. Har du til gengæld landbrugs- og entreprenørmaskiner på værkstedet, skal du op i en anden størrelse maskine.

Et klassisk dækapparat til lastbil kan typisk klare til og med 26-tommers fælge.

 

Fuldautomatisk eller semi-auto?

Der findes dækmaskiner i både fuld- og semiautomatiske udgaver, og det bør være mængden af dæk, du skal skifte, som afgør valget.

En dækskifter består kort sagt af en roterende del, som fastholder og drejer hjulet, og en værktøjsarm, der skubber dækket af eller på. En fuldautomatisk maskine styrer både værktøjsarm og den roterende del, mens en semiautomatisk skal have flyttet værktøjsarmen af en operatør.

Den fuldautomatiske er selvsagt dyrere, men har du mange dækskift, har den hurtigt tjent sig selv hjem i arbejdsløn. Omvendt skyder du potentielt gråspurve med kanoner, hvis du bare har et par dæk, der skal skiftes fra tid til anden.

 

Køb en kvalitet, der kan tåle den tunge tilværelse

Som med alt andet i denne branche skal et dækapparat til lastbil kunne holde til lidt af hvert, for der er altså et markant tungere slid på delene, end der er, hvis du bare servicerede lettere køretøjer. Vi anbefaler, at du køber et kvalitetsprodukt, for besparelsen fra et billigt produkt kan hurtigt fordampe i reparationer og spildtid.

Vi anbefaler – og forhandler – maskiner fra italienske Mondolfo Ferro og Corghi. Begge bliver leveret af  danske Stenhøj og her er tale om dækmaskiner fra den allerøverste hylde.

Mondolfo Ferro har fremstillet fremsynet værkstedsudstyr siden 1963, og virksomhedens dækmaskiner er i dag blandt markedets førende. Med Mondolfo Ferro får du innovation og driftssikkerhed helt i top, og vi er meget begejstrede for de produkter, vi ser komme fra den lille by Mondolfo ved den italienske østkyst.

Corghi er også et godt valg, når det kommer til dækmaskiner. Faktisk var det Corghi-brødrene, som opfandt dækskifteren tilbage i 1960’erne – og de har ikke set sig tilbage siden. Corghi er et premium-navn inden for værkstedsudstyr, og med et dækapparat herfra er du rigtig godt stillet.

 

Vi har årtiers ekspertise – brug den endelig

Du er naturligvis ikke i mål endnu, selvom du har besluttet dig for at købe dækskifter, for der er mange modeller at vælge imellem. Semi- eller fuldautomatisk, stor eller større, Corghi, Mondolfo Ferro eller noget helt tredje.

Vi har et indgående produktkendskab, og vi sidder klar til at hjælpe dig godt på plads med din kommende dækskifter. Vi rådgiver dig altid loyalt ud fra dine konkrete behov. 

 

MONDOLFO DÆKSKIFTER – STARTLINE S226

Se produkt på webshoppen

  

MONDOLFO DÆKSKIFTER – TBE 128 SUPER

Se produkt på webshoppen

FULDAUTOMATISK DÆKSKIFTER – MODOLFO FERRO TBE160 TERRA

Se produkt på webshoppen