Gør lastbilen vinterklar

Vinteren er lige rundt om hjørnet, og det er tid til at gøre din lastbil klar til det kolde vejr. Med den rette forberedelse kan du holde din lastbil sikkert og effektivt kørende i vintermånederne.

Forberedelse af din lastvogn til vinteren er en vigtig del af vedligeholdelse af dit køretøj. Sæsonen kan bringe ekstreme vejrforhold med sig, der tærer hårdt på lastbilen og i værste tilfælde, kan medføre, at den bryder sammen.

Som chauffør kører du mange tusinde kilometer rundt på landevejene året rundt, hvoraf vinteren tager hårdest på køretøjerne. Vinteren er nemlig ofte præget af salt og sne, hvilket er hårdt mod lastbilen. For at beskytte din lastvogn skal du derfor sørge for at vaske den regelmæssigt med en afisningsløsning.

Er du interesseret i at læse mere om vintertips til lastbilen? Så kan du finde vores vinter tips til dig og din lastbil her på siden.

Vinterrengøring af lastbilen

Måske har I selv en lille flåde af lastbiler, som I selv vedligeholder, eller måske er du chauffør og vil gerne holde din lastbil ren på en længere tur i vinterens slud og sne.

Vinterrengøring kan være en større opgave, men med de rette rengøringsmidler og hjælpemidler kommer du nemt i mål.
Først og fremmest gør du arbejdet lettere, hvis du holder i de rette omgivelser. Hav vandressourcer nær dig, såvel som adgang til strømudtag.
Herefter anbefaler vi, at du tager et område ad gangen.

Udvendig rengøring

Når du skal vaske de ydre overflader på lastbilen, kan det hurtigt virke som et uoverkommeligt projekt. Lastbilen er stor, og der er mange områder, der umiddelbart er ude for rækkevidde. Heldigvis kan du gøre det nemt ved f.eks. at benytte Besmas Foam Wash, der er en effektiv skumforvask, der blødgør snavset, så du kan skylle overfladerne rene uden børste og derved undgår risikoen for ridser. Lad det blot sidde i 5 minutter og anvend herefter en højtryksrenser. Herefter kan du vaske lastbilen med Besma Gloss Wash eller Autoshampoo m med voks.

Da Foam Wash ikke fjerner voks eller lakforseglinger, kan du også benytte midlet til let rengøring.

Rengøring af førerhuset

Her fra anbefaler vi, at du fjerner alle ting fra køretøjet, som ikke er nødvendige om vinteren. Det gælder f.eks. værktøjskasser eller udstyr, der ikke skal bruges, før foråret og sommeren kommer igen. Hvis du fjerner disse ting, bliver det lettere at rengøre alle overflader, og du sparer dermed tid, når du løbende skal vedligeholde rengøringen.

Rengør derefter glasset på din lastbil. Vinterstorme kan få blade og andet snavs til at sætte sig fast på glasoverfladerne. Brug et vinduesrensemiddel særligt til formålet samt en skraber til at fjerne alt snavs fra ruderne. På den måde får du nemt skidt og fedtpletter af ruderne. Husk også at vaske dem indefra. Her anbefaler vi BESMA vinduesrens. Vindues rensen er også perfekt til at fjerne film på indersiden af ruden og kommer i en smart og praktisk flaske, som du let kan have med ind i førehuset.

Den indvendige polstring er også vigtig at rengøre, så du har rene omgivelser at side i. Med et rengøringsmiddel til formålet får du et flot resultat uden at ødelægge materialet. Det er selvfølgelig også en god idé at støvsuge gulvmåtterne, så de også er fri for snavs.

Rengøring af ladet

Selvom du ikke opholder dig i selve ladet på lastbilen, er det stadig vigtigt at der er rent i dette område. Efter lovgivning skal der selvfølgelig gøres rent efter hver eneste transport af husdyr (kvæg, grise m.m.) for at undgå krydssmitte og udbredelse af vira.

Ved transport af varer anbefaler vi, at der jævnligt bliver gjort rent for at sikre, at lasten kommer frem rent og tørt.

Gulvet i ladet kan heldigvis nemt rengøres med de rigtige materialer og en lille smule indsats. Begynd med at feje alt snavs og affald af overfladen. Herefter kan gulvet vaskes, Hvis der er nogle genstridige pletter eller pletter, skal de selvfølgelig også fjernes.

Når du skal vaske gulvet, kan du gøre det ved at gøre gulvet vådt med en slange, hvis du har sådan en til gængelig. Brug herefter en moppe eller klud til at skrubbe det rent. Sørg for at skylle gulvet af, når du er færdig, så der ikke er nogle sæberester tilbage. Lad gulvet tørre helt, inden du laster ladet igen.

Leder du efter et rengøringsmiddel til vask af lad-gulvet anbefaler vi vores lavtskummende gulvvask.