Er du klar til EU’s nye, skærpede synsregler af tunge køretøjer?

Nye EU-synsregler træder i kraft i 2023. De nye regler skal sikre ensartethed og kvalitet på tværs af de europæiske landegrænser, ved at bruge pladedetektere til syn af erhvervskøretøjer over 3.500 kg og dermed fjerne tunge køretøjer med alvorlige fejl på vejene.

Selvom de nye regler først træder i kraft i 2023, kan det være en god idé allerede nu at forberede sig: ”Mange lastbilværksteder har allerede taget den nye teknologi i brug, så de er på forkant med de kommende krav. Der er flere fordele ved at bruge pladedetektere til syn af erhvervskøretøjer. Den nye teknologi højner kvaliteten, og skåner samtidig synsmedarbejderen. Det er slut med hårdt fysisk arbejde med dækjern og donkraft, når styretøjs- og undervognsdele skal testes” siger John Struve, Salgschef fra Stenhøj DK.

Ifølge Færdselsstyrelsen kan det godt betale sig at sørge for at køretøjet er godt vedligeholdt, da det kan have økonomiske konsekvenser for den enkelte vognmand. Udover at risikere en bøde, kan køretøjet tages ud af drift, hvis det er indkaldt til syn eller har fået køreforbud ved et vejsidesyn.

Pladedetektere til synshallerne øger kvaliteten og aflaster medarbejdere

Fra 2023 træder de nye EU-regler i kraft i Danmark. Reglerne gør arbejdet i synshallerne markant nemmere og øger kvaliteten. Ifølge John Struve fra Stenhøj DK skal synshallerne have pladedetektere, som tester hjulophænget. Det giver både mere præcise målinger, og samtidig mindsker det fysiske slid hos synsmedarbejderen.

Kom de nye EU-regler tidligt i møde

Hos BESKO tilbyder vi en testpakke fra Stenhøj DK, som imødekommer de nye krav, og som allerede nu tilfører mere kvalitet ved syn.

“De nye skærpede regler for syn af tunge køretøjer og rystehallerne betyder, at der i fremtiden stilles større krav til vedligeholdelse af erhvervskøretøjerne” siger John Struve, Salgschef fra Stenhøj DK.