30 år med BPW ECO-HUB system

– Rubust, pålideligt og nem at vedligeholde

BPW kan nu fejre 30-års jubilæum for det patenterede ECO Hub-system. Siden lanceringen af ECO-Hub systemet, har det været et symbol kvalitet og systemet har konsekvent sat nye standarder inden for transportbranchen.

ECO Hub er specielt designet til at klare de høje belastning i moderne transport, og de innovative detaljer giver et løft med hensyn til kilometertal og økonomisk værdi. Fordelene ved ECO-Hub er opnået ved at BPWs eksperter og udviklingsteam har haft fokus nøgleområder som f.eks. akselstuds, lejevalg og justering. BPW ECO hub-systemet blev patenteret for 30 år siden og har været en banebrydende succes.

BPW har konstant udviklet sig for at imødekomme transportindustriens stadigt skiftende krav, og har introduceret banebrydende innovationer til hver generation af ECO-navet, der problemfrit tilpasser sig nye teknologier, herunder sikkerhedsforskrifter og krav til bæredygtighed. De vedligeholdelsesvenlige funktioner gør det muligt for operatører at holde deres driftsomkostninger på et absolut minimum, hvilket gør det til en go-to-løsning for flådeoperatører og trailerbyggere verden over.

Men hvorfor vælge BPW?

BPWs navsystem bruger en unik spindelmøtrik, der automatisk kompenserer for slitage på lejerne. Hver gang navet fjernes, eller spindelmøtrikken løsnes og spændes igen, kompenserer den automatisk for slitage i hjullejerne og indstiller lejernes forspænding til den korrekte værdi. Det giver en fordel i forhold til et kompaktleje eller et patronleje, hvor det ikke er muligt at justere slitage i lejet.

De kraftige DIN/ISO koniske rullelejer er sammen med fedtet fastholdt i navet ved hjælp af låseringe. Hvis det er nødvendigt, kan låseringene nemt fjernes for at lette kontrol eller udskiftning af lejerne. Når lejerne skal udskiftes, kan det gøres uden at skulle adskille navet fra hjulet, bremsetromlen eller skiven. Disse kommercielt tilgængelige koniske rullelejer kan købes som et reparationssæt og leveres komplet med nye låseringe og fedttætninger.

Det er ofte de små ting, der gør livet lettere

BPW’s patenterede ECO-teknologi skiller sig ud af flere grunde. En af dem er navspindelmøtrikken, som gør det hurtigere og nemmere at afmontere hjulet og reducerer tiden til omlægning af bremser med mindst 50 %. Inspireret af hastigheden og effektiviteten ved pitstop i Formel 1 fungerer BPW-navmøtrikken som en aftrækker, der gør det muligt at fjerne hele navet, bremsetromlen og hjulet i én enkel bevægelse. Fordelene er lettere service og reparation, kortere servicetider, reducerede vedligeholdelsesomkostninger og mindre nedetid.

Men det slutter ikke der. ECO-navets enkle, men smarte spindelmøtrik har en integreret momentbegrænser. Møtrikken glider, så snart det forudindstillede drejningsmoment er nået, hvilket eliminerer en situation med over- eller underdrejningsmoment. Derudover låser en antirotationslås i form af en fastholdelsesnøgle spindelmøtrikken, så den optimale lejeforspænding opretholdes.

Den multiforseglede enhed giver uovertruffen beskyttelse mod støv, snavs og indtrængende vand. Navsystemet består af en labyrint af tætninger, der sidder foran den egentlige fedtforsegling for at forhindre snavs i at trænge ind. Derudover garanterer en fedtbevarende kappe, der er placeret mellem lejerne, optimal fedtbevarelse.

En af nøglefaktorerne bag BPW ECO-akslens vedvarende succes er BPW’s urokkelige engagement i kvalitet og innovation. BPW’s dedikerede team af ingeniører og teknikere forfiner løbende akslens design, forbedrer ydeevnen og optimerer brændstofeffektiviteten. Disse funktioner øger ikke kun sikkerheden, men fører også til betydelige omkostningsbesparelser for flådeoperatører, hvilket gør BPW ECO-navsystemet til det foretrukne valg i transportbranchen.

Læs mere om ECO-HUB her.

BPW ECO HUB