125 år med BPW
– og opfindelser, der ændrede alt

I Wiehl, i Bergisches Land ved Ruhr i Nordrhein-Westfalen, finder du hjertet i BPW. Det var her, at to visionære mænd skabte Bergische Patentachsenfabrik Wiehl for 125 år siden. En virksomhed, som gang på gang har revolutioneret logistikbranchen med innovative løsninger og produkter – og som langt fra er færdig med at skubbe til grænserne.

Men det hele startede med patentaksler til hestevogne. Selvsmørende patentaksler, for at være mere præcis, og den opfindelse var noget, som battede i datidens vogn-verden. Teknologien gav langt bedre kørsel og ikke mindst en langt længere levetid til akslerne – og det var et meget populært produkt. Salget gav BPW en god start og ikke mindst muligheden for at produktudvikle i et endnu højere gear.

Næste store nedslag finder vi i BPW’s rullelejeaksel fra 1925, som revolutionerede måden, man byggede – og brugte – lastbiltrailere på. Lejerne nedsatte modstanden med 50 procent, smørelsesforbruget med 80 procent og brændstofforbruget med 10 procent. Besparelser, som har givet genlyd i hele branchen.

Siden er det gået slag i slag med innovationerne; det første luftaffjedrede aksel i 1959, BPW ECO Systems i 1980’erne og det revolutionerende e-aksel i 2010’erne – med et væld af andre smarte produkter, som er kommet til i mellemtiden.

Tal, der taler for sig selv

BPW-logoet er blevet synonym med kvalitet, og brandet har gået sin sejrsgang kloden over. Du finder BPW-produkter i millioner af lastbiler og trailere i alle verdens afkroge, og mange af dem har både halve og hele millioner kilometers slid under bæltet.

Den første generation af ECO Disc-bremseskiven ramte eksempelvis to millioner producerede eksemplarer i 2017, hvilket har gjort den til markedets mest udbredte bremseskive. Året efter kom anden generation til, og den er bestemt ikke mindre populær end sin forgænger.

Kigger vi fremad, er der også bemærkelsesværdige tal i kikkerten. Eksempelvis opsamler det nye ePower akselmodul energi, mens traileren er på farten, og den energi bruges så til at holde temperaturen nede i køletrailere. Modulet kan spare op til 4.000 liter diesel og 10 tons CO2 årligt – per bil. Det er bare én af BPW’s nyere opfindelser, og andre produkter til henholdsvis elektrisk- og hybridkørsel har tilsvarende positive tal også.

Tallene taler for sig selv – og vi lytter hellere end gerne.

BPW ServicePartner
Førerhus til lastbil

I krystalkuglen ligger et fokus på kloden

Igennem hele levetiden har BPW haft principperne om ærligt købmandskab som ledestjerne – og det har tjent virksomheden godt. Det familieejede firma har et rigtig godt navn blandt både kunder, partnere og ansatte, og BPW tænker i højere grad i generationer end i kvartalsregnskaber. Derfor arbejder virksomheden mod nogle ambitiøse bæredygtighedsmål, som kommer til at præge BPW og produkterne fremover.

Målene, som langt henad vejen er på vej til at blive opnået, handler om en effektiv drift i en sektor, som i høj grad er udråbt som problematisk. På egen banehalvdel arbejder BPW med at mindske udledninger og skadelig kemi i produktionen, og produkterne kommer i høj grad til verden ved brug af vedvarende energi.

Teknologi i verdensklasse

Det største aftryk skal dog ses i selve produkterne. Vægtreduktion, længere levetid og intelligente løsninger.

Alle BPW’s produkter sigter mod at øge effektiviteten i logistikbranchen, og besparelser for vognmanden går typisk også hånd i hånd med besparelser i udledninger og brugen af ressourcer.

I den kommende tid vil vi også se nye produkter rettet mod den elektrificering, vi kommer til at se i branchen.

 

Vi glæder os at matche vores kunder med innovative BPW-produkter
– også i de næste 125 år.