Kameraer

Der er mange situationer, som giver lastbilchauffører svedige håndflader, og med lidt hjælp fra et kamera kan du i højere grad have dit på det tørre. Du kan nemlig eliminere en hel del blinde vinkler med en ret enkel kamera-installation, og i BESKO er vi leveringsdygtige i en lang række kvalitetsløsninger. Trådløse såvel som kablede.

Noget af det vigtigste, et kamera til lastbil skal kunne, er at levere skarpe billeder og et godt overblik. Derfor er opløsningen vigtig, når du vælger din løsning. Vidvinkel er også en god idé, så du for alvor får et godt overblik i manøvreringen.

Der er to typer af kameraer, der giver mening i logistikbranchen; bakkameraer og sidekameraer – og begge dele kan have en enorm betydning med en ret beskeden investering.

Bakkamera til lastbil - Brigade 139D
Sidespejle på lastbils førerhus

Bakkameraer til de blinde vinkler

Et bakkamera til lastbil er først og fremmest til for at gøre det lettere at manøvrere de store biler – for der er langt fra førerhus til bagsmæk, og det er svært at være helt sikker på, hvad der foregår bag bilen. Et bakkamera viser afstanden til ramper og forhindringer, og du undgår ubehagelige overraskelser, som måske har sneget sig ind. Skærmen tænder sig automatisk og viser billedet, når du sætter i bakgear – akkurat som en bakalarm til lastbil.

Ønsker du et trådløst kamera til din lastbil, er installationen naturligvis ret let, mens et kablet et af slagsen kræver lidt mere – uden dog at blive omfattende.
Lige så stor værdi kan det have at få dækket de blinde vinkler langs siden af med kameraer. Her er det virkelig muligt at gøre noget ved det dårlige udsyn under højresving. Dine bakkameraer tilsluttes en skærm i cockpittet, og har du et system med flere kameraer, er det typisk muligt at få vist flere vinkler på én gang.

Har du ruter, hvor lastbilen ofte er tæt på cyklister og fodgængere, har du typisk behov for flere kameraer – og ikke mindst kameraer på de rette steder. Vi har stor erfaring på området, og vi hjælper dig gerne med at finde en løsning, der matcher din bil og dine kørselsmønstre.

Dette skal du overveje, når du køber bakkamera

Det er ikke at svært at hverken købe eller montere kameraerne, men der er alligevel et par overvejelser, du bør gøre på forhånd. Først og fremmest bør du tage stilling til antallet af kameraer og deres placeringer. Hvad er vigtigst at kunne se, med andre ord.

Køber du en løsning med kraftig vidvinkel, betyder kameraantal og deres placeringer ikke helt så meget – men det kommer selvfølgelig med en pris i forhold til billedet og dets forvrængning. Det kan godt være svært at få det hele med, når du ser situationen med fiskeøjeperspektiv.

Lige så vigtigt som kameraerne er den skærmløsning, der skal vise billederne. Sørg for at få en skærm, der matcher dine behov i forhold til både størrelse og opløsning. Det er også vigtigt, at skærmen er egnet til opgaven i forhold synlighed i de situationer, hvor solen rammer skærmen i en uheldig vinkel.

Vi kommer gerne med uvildige råd i forhold til, hvordan vi mener, du kommer trygt i mål.

Reservedele og tilbehør

Brug BESKO, når du vil dækkes ind

Vi kender vilkårene på vejene, og vi har årtiers erfaring med at gøre livet lettere for logistikbranchen. Brug os, når du vil de blinde vinkler til livs på din lastbil. Vi ved, hvad der virker – og vi rådgiver dig gerne loyalt i forhold til de løsninger, der egner sig bedst til dine behov.

Vores dygtige medarbejdere sidder klar til at hjælpe dig, så ring eller skriv til os – så skal vi nok få klaret dine blinde vinkler.

Ansættelse-hos-Besko