Det kolde vejr er hårdt ved batteriet

Kravet til lastbilers batteri har ændret sig meget de seneste år. Der er mere komfort udstyr i kabinen, der er ofte flere overnatninger, og der er mere og mere elektronisk udstyr, der bruger strøm. Så selv når lastbilen står stille, bruger den strøm, og de skal klare mange opladnings- og afladningscyklusser i løbet af en dag. Samtidig skal lastbilens batteri kunne klare nogle voldsomme vibrationer i forbindelse med dens ture.
 
Men hvad betyder det for batteriet?
Sætter du et konventionelt batteri i en langturslastbil, så risikerer du at det giver en kortere batterilevetid samt øger risikoen for nedbrud. Den teknologiske udvikling fortsætter, og moderne lastbiler har både start/stop funktioner, boosting-funktioner og andre elektroniske funktioner, der tærer på batteriet. Derfor er det også vigtigt, at du har et stærkt og stabilt batteri.
 
Du opdager det ofte først, når det er for sent
Kører du mange korte ture i lastbilen, bliver batteriet hurtigt afladt. Den hyppigste årsag til dette er, at et batteri bliver afladt når lyset er tændt, imens lastbilen holder stille. På den måde bliver batteriet afladt uden at det samtidig oplades. Så står du måske efter en nats søvn i lastbilen, uden at kunne starte den og komme videre.
Oplever du, at batteriet hurtigt bliver afladt, er det måske på tide at udskifte det.
 
Få det rigtige batteri til dine lastbiler
Med et godt og stærkt batteri får du et batteri, der er pålideligt. Det er med til at mindske risikoen for nedbrud. Samtidig er det vigtigt med et godt batteri, for at dine chauffører har strøm til at benytte de faciliteter, der er i lastbilen.
For at imødekomme de øgede krav til batteriet, har VARTA udviklet ProMotive AGM lastbilbatteriet. Det er det første originale AGM lastbilbatteri, og det er udviklet i samarbejde med førende producenter af erhvervskøretøjer. AGM står for ”Absorbent Glass Mat”, der er en teknologi, hvor en mikrofibermåtte absorberer syre. Det er med til at gøre de nye batterier lækagesikre og vedligeholdelsesfrie.
 
ProMotive AGM batteriet fra VARTA har 6 x længere cyklusliv end konventionelle batterier, og er netop udviklet til tunge erhvervskøretøjer.
Med VARTA ProMotive får du batterier, der kan klare ethvert energibehov, da batterierne er udviklet til moderne lastbiler og erhvervskøretøjer med omfattende udstyr.
 
Du kan selvfølgelig købe dine VARTA ProMotive batterier hos BESKO. Vi hjælper dig også gerne med, at finde det rigtige batteri til din lastbil.
Gå til beskoonline.dk